Nuray Kaya

03.01.2016 3272

Aslen Tatlıca(Dadasın) köyünden olup1980 yılında Almanya'da doğdu. Bir yaşında yanlış tedavi sonucu bitkisel hayata girdi. Otuz beş yıl yarı bitkisel hayatta yaşadı. Hastalığı ve yaşamı süresince bakımını annesi Şaziye Hanım ile babası Melaip Bey sevgiyle yaptılar.

Yapılan yanlış tedavi nedeninden dolayı babası ve annesi Alman makamları nezdinde hukuk mücadelesi başlattı. Mücadele tamı tamına otuz beş yılda sonuçlandı. Hukuk mücadelesinden elde edilen tazminat anne baba tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlandı. Şehrimizin değerli idarecilerinin manevi katkıları, okulumuza ismi verilen Nuray KAYA Hanımefendinin ailelerinin maddi katkılarıyla Okulumuz 2015-2016Öğretim yılında açılmıştır.

Okulumuza ismini veren Nuray KAYA; tevavuken davanın bittiği yıl, okulun bittiği yıl ve öğrenci kaydı yapıldığı yıl; beni m bu dünyada yapacağım iş kalmadı dercesine 04.08.2015 tarihinde aramızdan ayrılmıştır. Aksaray Erfah Kabristanlığında Medfundur.